sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Vihdoin

 
Kevään ensimmäinen melonta päivä!Tai ei koko päivästä voi puhua,meloin runsaat viisi tuntia,matkaa kertyi 25-30km.Olin ulkoluodon eteläpuolella jossa oli vielä komeita ahtojää kasoja luodoilla.Varsinaisen ahtojää vyöhykkeen raja kulki Padvaön saaresta kohti Taalintehdasta.
Tuulta oli 2-3ms ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta.Lintuja oli runsaasti,eritoten silkkiuikkuja.En muista koskaan näkeneeni kerralla niin paljon silkkiuikkuja.Onkohan kanta runsastumassa?
Tarkkana piti olla ettei törmäillyt jäälauttoihin,olen ennenkin puhkonut kajakin kevään viimeisiin jääriisteisiin.Tutut rantautumis paikat olivat nyt hieman haasteellisempia.Tarkkana sai olla ettei molskahtanut uimaan,eipä tuo mikään katastrofi olisi ollut,olihan yllä kuivapuku.Noloa se olisi ollut vaikka kukaan ei ollutkaan näkemässä.Melomassahan sitä oltiin eikä uimassa.

Jos rantautuminen oli hieman hankalampaa niin oli kyllä mukavaa tepastella saarella jossa oli vielä komeita ahtojää röykkiöitä rannalla.Merihanhi pariskunta tosin ei oikein pitänyt seurastani mutta koetin olla mahdollisimman huomaamaton.
On se vaan mahtavaa tuo meri melonta.Missäköhän muualla olonsa voi tuntea yhtä vapaaksi,vielä kun olisi ollut mukana teltta ja muonaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti