keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Perintökalleus

Näin keväällä tarkkailee innokkaana kevään etenemisen merkkejä luonnossa.Valon lisääntyessä sitä pohtii pimeän ajan pituutta,ihmettelee että miltäköhän tuntuisi ihmiselo jos sitä ei olisi.Siis pimeää aikaa.Jäisi ainakin kevään mahtavuus kokematta.Tuntuu kuin energiaa olisi loputtomasti,ehkä jopa hieman levottomuuteen asti.Mitäköhän tekemistä ulkona vielä olisi kun valoisaa ja voimiakin vielä jäljellä.
Niistä kevään merkeistä.Leskenlehti,sinivuokko ja shortsi juoksija tuli jo bongattua viikon lopulla.
Varma kevään merkki on myös kun löydän itseni pokasaha kädessä valmistautumassa seuraavaan talveen.
Nämä kun saa taas hinkattua ja pilkottua niin on kiva lämmitellä takkaa ensi talvena.Vaja on ennestäänkin puolillaan, niin puita pitäisi riittää ainakin kahdeksi talveksi.
Tämä perintökalleus on luottopeli.Takkakaudella tulee poltettua korillinen tai kaksi päivässä.Jokaisen pöllin on tämä uskollinen ystävä pätkinyt.Isä on sahannut tällä jo 70luvulla.Terä poikineen on kyllä vaihdettu.
Iltarasteilla ei vielä päässyt metsään.Suojaisissa paikoissa lunta on vielä vähintään puoleen sääreen.Toivottavasti sulaa nopeasti.Juoksu on viime aikoina maistunut todella makealle,kunhan vielä pääsisi metsään nautiskelemaan.Metsään mieleni tekevi.
Merikin on vielä paksussa jäässä vaikka joet ovat jo ravistaneet jäät niskastaan.Jäätiedotteessa tosin puhutaan jo yhtenäisestä jääsohjo peitteestä.Paremmaltahan tuo kuullostaa kuin yhtenäinen jääpeite.Josko jo pääsiäisenä voisi työntää kajakin vesille.Viime vuonna kevään melontaretki tehtiin toukokuun puolessavälissä.Kevät näyttää etenevän suunnilleen samaa vauhtia,elikkä noin kuukauden päästä päässee kauden ensimmäiselle melonta retkelle.
Maaliskuussa oltiin kylläkin Pasin kanssa saaristomerellä retkeilemässä mutta silloin välineenä oli sukset.Meri oli kolme päivää täysin tyyni vaikka tuuli oli kovaa.Olikohan jäillä jotain tekemistä asian kanssa?
Laitoin muutamia kuvia albumiin.Pitää itsekkin katsoa kuvat vielä kertaalleen ja ehkä viime kesäisiä melontakuvia Lofooteilta.Ehkä saan sillä melontakuumetta hieman pienemmäksi,tai sitten en.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti