tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kiva kun on hauskaa

Edelleen kaikista näistä vuosista huolimatta liikkuminen on valtavan hauskaa.Ehkä hauska on väärä sana,mutta suunnattoman nautinnollista se on.Kuivalla maalla(sade ei haittaa)juokseminen on ykkönen. Juoksussa on hyvä mitata äärimmäisiä kykyjään ja ehkä käydä jopa niiden yläpuolella,jos mahdollista.
Vesillä kajakki taas on vertaansa vailla.Siinä en halua kilpailla vaan retkeillä ehkä hieman vaativimmillakin reiteillä.On mahtavaa tuntea tuuli kasvoissaan ja tuntea pienuutensa.
Tämän vuoden juoksujen tavoitteena on Vaarojen Ultra 8.10 Kolilla.Rogaining kisoihin en osaa oikein asennoitua kovinkaan kilpailullisesti,enkä kylläkään juoksukisoihinkaan ,mutta ehkä edes hieman tiukemmalla asenteella.
Oli hyvä talvi hiihdellä ja talvella liikkuminen olikin pääasiassa hiihtoa.10-15h/vko. Umpihankea ja latua ajallisesti ehkä noin puoliksi.Lisäksi muutama tunti juoksua viikkoon.
Ladulla pidin yllä kohtuullisia tehoja jotta olisi keväällä helppo siirtyä juoksuharjoitteluun.Kesällä on tavoiteena juosta 10-13h viikossa.Lisäksihän tulee kaikkea muutakin ulkoliikuntaa joten eiköhän tuo riitä.Retket merellä katkaisevat mukavasti rytmin jotta touhusta ei tule liian vakavaa.
1-2 kertaa viikossa hieman tehokkaampaa,niin uskallan asettaa Kolille tavoitteeksi kymmenen tunnin alituksen.

En sitten malttanut odottaa limien sulamista vaan oli kaivettava nastarit kaapista ja mäkeen repimään.
Korkeuseroa mäelle löytyi 53m.
Kuusi kertaa mäki reippaasti/kovaa ylös.Tarkoituksena oli vähitellen kiihdytää vauhtia.Hyvin siinä onnistuinkin.3.18-3.12-3.09-3.08-3.11-2.55 veivät nousut ja reippasti alas.Viidennessä vedossa jouduin väistämään koiraa!

Ps.Eilisillä iltarasteilla peukku oli jo paremmin hallinnassa,ehkä se oli oppimista.Ehkä ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti