sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Miltä kuullostaa lumen narina saappaan alla?Sitä tänään muistelin kun olin lähivesillä meloskelemassa.Entäpä miltä tuntuu lämmitellä sormia kuuman kahvikupposen ympärillä nuotion lämmön helliessä varpaita kun pakkanen paukkuu puissa.Auringon kimallus kirkkaalla hangella.
Tiedän kyllä että nämä kelit ovat aivan keskinmääräisiä näillä leveysasteilla,mutta silti kaipaan talvea.Onhan se kiva käydä melomassa mutta jäällä voisi myös hiihtää ja kalastaa.Olisi myös kiva seurailla eläinten jälkiä ja ihmetellä niiden tekemisiä.

+5c vesisadetta,reipasta tuulta ja kaiken vaippaansa kietovaa hämäryyttä.

Ei voinut tänään nautiskella talven iloista.Kovasti oli syksyistä ja märkää.Jotenkin ehkä helpottaisi jos ei seuraisi lainkaan säätiedoituksia,olisi helpompi uskoa että huomenna on TALVI.
Muistan lapsuudesta kuinka sitä tuijotteli luokan ikkunasta ja odotteli ensimmäisiä lumihiutaleita ja siitäkös se riemu repesi kun ensimmäiset hiutaleet laskeutuivat pimeään maahan.
Eipä tuo luonteen piirre ole miksikään muuttunut neljässäkymmenessä vuodessa ja tuskimpa muuttuukaan, kunhan sitä LUNTA nyt vaan tulisi.


Kaisaaren laavu
Piipahdin Kaisaaressa tarkistamassa myrskyvauriot.Laavu on ollut syysmyrskyihin nähden suojan puolella joten hyvinhän tuo on säilynyt.Taustalla näkyy yksi suuri kuusi jonka Seija oli onnistunut kampeamaan nurin.Polttopuiksi tuo varmaankin tulee vähitellen muuttumaan vaikka saisihan se siinäkin maata, hyvänä alustana kääpien mellastaa.

Millähän se pukkikin nyt sitten kulkee....???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti