sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Noniin,ei enää niin märkää ja pimeää.Toivottavasti tätä nyt riittää pari kuukautta ja sitten kevät saapukoon.Lunta tietysti saisi tulla lisää runsaasti mutta ollaan nyt tyytyväisiä tästäkin vähästä.
Kävin pyöräilemässä noin 80 kilometrin kotiseutu kierroksen ensilumen kunniaksi,talvi harrastuksiin ei lumi vielä riitä.
Alkumatkasta lunta oli vain väriksi mutta sekin jo sai mielen harhailemaan talvisten seikkailujen parissa.Muutamia vuosia sitten kävi joku Espanjalaisheppu ajamassa Helsinki Nordkapp välin helmikuussa.Loppumatkasta taisi olla kokolailla talviset olosuhteet.Silloin alkoi itää mielessä ajatus että siinäpä kiva talvinen haaste itsellekkin.
Niinpä tuo ajatus alkoi taas kiertää takaraivossa....


Kirjakkalan Ruukin ympäristössä oli kaunista ja ehdin jo hetken haaveilla että kumpa olisi teltta mukana niin voisi jäädä Hamarinjärven rantaan yöpymään
Hieman oli kerennyt jo pientä jääriitettä kertymään järven rantaan.Se antoi mukavasti toivoa että tänä talvena pääsisi vielä jäillä kulkemaan.Onhan tuosta vielä pitkä matka kunnon jääpeitteeseen mutta on edes toivoa.

Niin,vielä siitä Helsinki Nordkapp välistä.Suorinta reittiä ei varmaankaan viitsisi ajaa, jotain pienempiä teitä mielummin.Todellista tyyliä olisi jos tulisi myös ajaen kotiin mutta sitten retkelle tulee ajallisesti sen verran paljon mittaa että se aiheuttaa omat ongelmansa.
Varustehankintoja olisi myös tehtävä,ihan pyörästä alkaen mutta ainahan sitä ulkoiluvarusteille käyttöä löytyy.

Kotiseutukierroksen loppupuolella alkoi tupruttaa lunta reippaammin ja aloin jo kaivata kotiin jääneitä ajolaseja.Mitä talvisemmaksi keli muuttui sitä enemmän alkoi kiehtoa ajatus pitkästä pyöräretkestä talvisissa olosuhteissa.
Muuten kiva mutta alkaa olla noita retkisuunnitelmia olla takataskussa vähän jo liikaakin mutta eiköhän niitä sinne mahdu lisääkin!!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti