maanantai 9. joulukuuta 2013

Kappas,kylläpä tuo aika rientää.Edellisestä päivityksestä alkaa olla kohta jo KAKSI VUOTTA!!!
Oli pienoisia vaikeuksia salasanojen kanssa mutta löytyiväthän ne sieltä mielen hämäristä sopukoista.
Ulkoiltua on tullut paljon,ehkäpä enemmän kuin koskaan.Tänä vuonnakin on tainnut tulla jo 11 vähintään kahden yön retkeä,osa on ollut pidempiä,maksimissaan kuitenkin 9 päivää.Suurin osa meloen.Ja kivaa on ollut!!!
Viime viikonloppuna olin jo perinteeksi muodostuneella Joulukuun melontaretkellä.Pimeää riittää tähän vuoden aikaan ja siellä yksin pimeässä tähtitaivasta tutkiessani mieleeni hiipi ajatus että voisin jakaa tältäkin reissulta tunnelmia muutaman kuvan muodossa.Siispä jo unholaan jääneen blogin esiin kaivaminen ja salasanojen muistiin herättäminen.
Kovin montaa kuvaa ei tullut otettua,tämä jakamis juttu tuli mieleen vasta viimeisenä iltana,mutta muutama nyt kuiteskin.Varsinkin kajakissa kuvaaminen tuulessa ja pakkasessa on karua puuhaa,hetkessä sormet aivan jäässä.Kamerakin on jo saanut liikaa kelejä osakseen,ylivalottaa herkästi enkä löydä sellaisia asetuksia joilla tämän saisi korjattua.Lisäksi vielä tällä reissulla ilmestyi kulkemaan näytön yli jokin kirkas viiva,ei onneksi näy kuvissa.
Jos tässä taas innostuisi kuvailemaan niin pitänee vaihtaa kamera uuteen.


Tässä muutama tunnelmakuva Joulukuu 2013 melontaretkeltä.

Reissu alkoi pienessä lumisateessa ja +1C lämmössä.

Illalla laitoin pienet tulet vesirajaan ja ihailin kapeaa kuunsirppiä ja upeaa tähtitaivasta.
Seuraava päivä meni navakassa vastatuulessa,yöpymissaareksi valitsin matalan ja karun saaren jossa sai hiukan tuulelta suojaa kitukasvuisten mäntyjen takaa.

-5c oli seuraavan päivän lämpötila ja kun tuultakin oli sopivasti niin kaikkihan peittyi vähitellen paksuun jääkuorrutukseen.Suojaisissa paikoissa piti irroitella suurimpia jääkerroksia.Eikä ollut tuo viinimarjamehukaan oikein enää nestemäisessä muodossa.
Karu ja vaativa aika melontaretkeillä mutta on siinä vaan jotain niin rujon kaunista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti