sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Talvea odotellessa

Koska kaksi edellistä talvea on ollut oikea talvi,lumineen ja pakkasineen,olen innostunut umpihankihiihdosta.Viime talvenakin hiihtelin omaksi ilokseni koko päivän kestäviä umpihanki lenkkejä pitkin soita ja metsiä.Siitä sitten virisi kiinnostus Kaukopartiohiihtoon. Tavoitteeksi olin suunnitellut kolmea kierrosta eli 225 kilometriä.Ja siihen sitten lähivuosina kierrosta lisää.Tuo tavoite edellyttäisi kunnon harjoittelua mutta kun ei ole lunta!
Nyt alkaa näyttää siltä että unohdan tältä talvelta tuon tavoitteen.Lunta muutama sentti eikä  lisää taida tulla lähitulevaisuudessa.Taidan vaan nautiskella polkujuoksusta kun se kerran on mahdollista.Tukholman laitamilla järjestetään huhtikuun alussa Silva Ursvik Ultra .Olen tuolla ollut mukana neljästi ja parhaimmillani olen ollut toinen ja aikaa taisi kulua hiukan alle 7.50.Siinä olisi sopiva tavoite juosta tuon ajan alle.Ikää tosin on taas tullut lisää painolastiksi mutta eiköhän ulkoilu auta siihen vaivaan.

Tapanin päivänä sai juosta unohtumattomassa kelissä.Myrsky puhalsi kumoon metsää oikein kunnolla ja huono onnisimmat saivat olla ilman sähköja yli viikon.Ei välttämättä ollut kovin viisasta juosta metsässä sellaisen hävityksen keskellä mutta eihän sieltä poiskaan voinut olla.Kun tuuli katkaisee paksun männyn on kuin ampuisi tykillä ja noita pamahduksia kuului joka puolelta.

Loppiaisena oli kauan ja innolla odotettu  Loppiais-Rogaining.
Minä ja Jari Tomppo muodostimme joukkueen Endurance 1, ja olimme todella surkeita.
Etukäteissuunnitelmat olivat aivan liian optimistiset,emme edes ehtineet sinne mistä niitä pisteitä olisi oikeasti alkanut kerääntyä.Tähän vielä lisäksi muutama supermega pummi/sähläys niin homma oli valmis.
Ehdimme jo harmitella kahdeksan tunnin lyhyyttä.24 tunnin kisassa tuosta olisi ollut vielä mahdollisuus nousta kohtuulliseen suoritukseen mutta ei tällaisella pikamatkalla.

Vaikka lunta on vaan hieman väriksi niin järvet ovat jo saaneet jääpeitteen.Pääsin aloittamaan oikean avantouintikauden.

Täysikuu valaisi jäisen järvenselän ja syvä hiljaisuus kietoi vaippaansa.Seuraavana päivänä oli sitten upea maastojuoksu keli. -13c ja aurinko pilvettömällä taivaalla.

Runsas tunti reippaasti pitkin polkuja ja pikkuteitä,se riitti tänään,ensi viikolla sitten enemmän.Toivottavasti pakkasia riittää nyt pariksi kuukaudeksi.Sitten kevättä odottelemaan!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti