sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kotirataultra


Useimmiten ihmisillä on taipumus ajatella"mitä pahaa olen aiemmassa elämässä tehnyt kun minua näin rankaistaan"kun voisi näinkin ajatella"mitä hyvää minä olen aiemmassa elämässä tehnyt kun minua näin palkitaan".


Viikonloppuna oli mitä upeimmat ulkoilukelit. -10c,pientä tuulta ja lähes pilvetön taivas.Lauantai aamupäivällä noin puolitoista tuntia juoksua lumisilla poluilla ja metsäteillä.Lunta on hieman liikaa juoksemiseen,mutta kyllä siellä vielä pärjää kun hitaasti juoksee.Jonkin verran löytyi ulkoilijoiden kovaksi tamppaamia polkuja ja traktorin jälkiä.


Iltapäivällä kävin vielä hiihtämässä puolitoista tuntia.Tyydyin latuhiihtoon koska lunta on vielä liian vähän umpihankihiihtoon,enkä viitsinyt lähteä sänkipelloilta tai järvien jäiltä etsimään kelejä.Tylsäähän tuo latu urassa lykkiminen on.Taidan omata ylikorostuneen yksilöllisyyden ja vapauden kaipuun johon sopii paremmin umpihanki ja takametsät.

Sunnuntaina oli perinteinen Kotirataultra .Keli oli edelleen täydellinen.Lähdin aamu kymmeneltä köpöttelemään tarkoituksena kiertää kaksi kierrosta.Kierroksien välissä juoma huoltoa ,kuiva pipo ja paita.
Mukana kulki juotavaa,pikku purtavaa ja kamera.
Reitillä oli muutaman kilometrin pätkä hieman vaikeakulkuisempaa tietä,mutta niillähän minä viihdyn parhaiten.


Juoksu oli alusta loppuun mukavan helppoa.Liiankin helpolta tuo tuntui,olihan matkana sentään 50km talvikeleillä,niinpä kiihdytin viimeiset viisi kilometriä.Ennen kotia viimeinen puolitoista kilometriä oli ylämäkeä ,se tuli rutistettua ylös melko tiukasti,lopussa alkoi jo mukavasti ahistamaan.
Matkavauhti oli noin 5.30/km mutta valokuvaamiset,paidan vaihdot ja muut räpeltämiset saivat loppuajan painumaan yli viiden tunnin. 5.11.30 näytti kello kotipihaan kurvatessani.


Viime viikkoina on tunteja kertynyt ihan mukavasti,mutta ensi viikko pitää ottaa levon kannalta.Tunnit puoleen siitä mitä ne ovat olleet viime viikkoina.Saattaa olla että ensi viikonloppuna pakkaan rinkan ja hiihdän takametsiin nauttimaan talvesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti