torstai 19. toukokuuta 2011

Luupäät rämpimässä.

Ei ollut helppoa,ei.Ennakko käsitykset lajista olivat kovasti ruusuiset.Piikeineen päivineen.
Kaunis kuvitelma oli että rastien löytyminen olisi suht helppoa.Haasteet tulisivat matkan pituudesta,korkeuseroista ja muuten maastosta.Suota tms.Eihän se näin mennyt 1:40000 kartalla.Eipä tuo suunnistustaito mitään huippuluokkaa  ole normi karttakaan kädessä mutta nyt ne vähätkin taidot olivat jokseenkin turhia.
Reitin etukäteis suunnitteluun taisi vierähtää lähemmäs tunti.Mielestäni se onnistui aloittelijoilta ihan kohtuullisesti,toteutus sitten taas...

Ensimmäinen virhe tuli kun tuli laitettua lyhyet housut jalkaan.Kuvitelma oli että kestävinä juoksijoina meidän kannattaa valita polku ja tie reitit vaikka olisivatkin hieman pidempiä.VÄÄRIN.Startissa kyllä tuli kiinnitettyä huomiota muiden pukeutumiseen.Alunperinhän pitkät trikoot oli pakattuna reppuun illan kylmyyttä vastaan mutta jätettiin nuo viime hetkellä pois,turhaan painamasta.


Matkan varella  hiki ja vesi tuntuivat naarmuilla todella säväyttävästi.Ken leikkiin lähtee se leikin kestäköön.
Muuten varusteet olivat ok,mitä nyt repussa ollut magneetti sai alussa kompassin sekoamaan.Muutama rastiväli meni ennenkuin tajusin villin kieppumisen syyn.Niin ja kertaalleen oli kompassi kadoksissa viitisen minuuttia.Ohi juostessa vähäinen koivun rääpäle nappasi sen kädestäni.Siinä sitten etsittiin kompassia pitkään ja hartaasti kunnes hoksasin sen oksassa roikkumassa.
Jarin GPS kertoi alussa vauhdin olleen alussa hieman runsas 5min/kilometri.Jossain 8-9 tunnin kohdalla vauhtia oli loivassa ylämäessä noin 5.30/kilometri.Vauhti oli siis ihan kelvollista,silloin kun olimme kartalla.Kokonaismatkaa kertyi noin 73km.Olisi pitänyt ehtiä juosta kymmenkunta kilometriä enemmän,rastit poimien,jotta olisi ollut mahdollisuuksia kunnon kamppailuun kärkisijoituksista.
Muutamaa rastia etsimme todella pitkään ja yksi jäi kokonaan löytymättä hartaasta etsimisestä huolimatta.Näiden sähläämisten aikana olisimme edenneet kohtuullisella vauhdilla,monta,monta kilometriä.Tuo vaan kuuluu lajin luonteeseen,pitää osata muutakin kuin vain juosta aivot narikassa.

Minulla on halussa erittäin arkaluonteista materiaalia.En ole vielä juurikaan ehtinyt sitä tutkia,mutta ehkä aivan lähipäivinä.Siitä pitäisi paljastua todellisuudessa kulkemamme reitti,kaikessa karuudessaan.Se ei todellakaan ole lasten katsottavaa.Ovet lukittuna ja verhot alas vedettynä uskallan ehkä sitä vilkuilla,masentaa jo nyt.

Urheilullisesti päivän parasta antia oli kesän ensimmäisen käki ja kotimatkalla pongattu sarvipöllö.Muutenkin päivän sähläykset oli taas nopeasti unohdettu,ja mielessä välkkyi kolmen päivän päässä odottava kevään ensimmäinen melontaretki saaristomerelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti