tiistai 6. tammikuuta 2015

Mun vika

Saattaa olla että on minun vikani että on jo toinen surkea talvi peräkkäin.Välillä saa riemuita että nyt se on talvi saapunut iloksemme.Sitä riemua kestää muutaman päivän ja sitten sitä vettä taas vihmoo.
Jaa miten niin minun vikani.
Tuossa muutama vuosi sitten oli peräkkäin kaksi runsaslumista talvea ja minä siitä ispiroituneena rakensin ahkion,itse asiassa kaksi.Kaverille kans.
Ehkäpä se toinen oli liikaa ilmojen haltialle.Tai molemmat.
Pitäisi pohjoisesta sitä talvea lähteä etsimään mutta kun noita lomia on vaan niin rajoitetusti että pitää tarkkaan miettiä miten ne käyttää.Kajakissa on tullut lomia paljon vietettyä.Viime vuonnakin taisin olla yhteensä lähes neljä viikkoa melonta retkellä.Siitä huolimatta jäi sellainen olo että melomaankaan ei kerkinnyt lainkaan.

Tuo pyöräretkeilykin olisi kiva taas herättää henkiin.Runsas kolmekymmentä vuotta sitten kiertelin ympäri suomea monena kesänä.Hyviä muistoja jäi noista reissuista.
Jos vielä pakkaan retkikamat pyöränpäälle niin todennäköisesti retki on vaativampi mitä silloin.Talviretkeily pyörällä pitäisi ehdottomasti kokea.

Tänään oli erinomainen talvipyöräily keli.Aurinkoa pilvettömältä taivaalta.-19c kierroksen alussa ja kotiin palatessani mittari näytti -14c.Runsas 60km tuolla kierroksella oli mittaa.


Muutama kuva kierrokselta.

Kotoa lähtiessä arvuuttelin että pitääkö nenän suojaksi laittaa merinovillaa.Ajattelin että eihän siellä nyt NIIN kylmä ole.Luulin pelkän puuvillahuivin riittävän.Ei riittänyt ei.
Taisi taas nenä jäätyä,Eikä todellakaan ole ensimmäinen kerta,ei sitä näköjään vaan opi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti