sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Baarikierros


Taas täällä,baarikierroksella Marttilankorvessa.Pasi lähti mukaan päiväksi lumisia polkuja tallaamaan. ja siinä ohessa pääsin esittelemään hänelle Lotikonkellarin ja muutaman kauniin näköalapaikan.
Lunta oli viitisen senttiä ja pakkasta kymmenkunta astetta.Puitteet oli kohillaan.Lunta saisi olla mieluummin metrin verran enemmän että pääsisi kunnolla maastoon hiihtämään mutta ei voi mitään,näillä mennään.

Baarissa oli vaan niin kovin hiljaista,vaikka Pasi toiveikkaana baarikärpästen surinaa kuullostelikin.


Muutama satametrinen kun baarilta lumista polkua tallattiin niin päästiin Lotikonkellarin laavulle. 

Ja tuosta alkaa itse Lotikonkellari.Ensin ahtaudutaan 3-40cm halkeamasta, sitten on hieman avarampaa ja lopuksi vielä tunneliosuus.Välillä tunnelin pohjalla on reippaasti vettä vaikka pakkasta olisikin,nyt oli onneksi kuivempaa.
 Siellä se Pasin valo loistaa tunnelin päässä.


Lotikolta tunti tai kaksi reipasta askellusta hiljaisessa metsässä niin saavuttiin Karhunpaalupuulle.Täällä on pidetty karhunkaato bileitä kun on kontio saatu kellistettyä.Aikaa tuosta on jo tovi,väittävät että 5-6000 vuotta,en nyt tässä lähde kiistämään tietoa tuota kun en ole paikalla tuolloin ollut.

Laavu ja nuotiopaikkakin löytyi.Puut olivat kokolailla märkiä ja ensin savu oli näkyvin asia jonka saimme aikaiseksi mutta kyllä se nuotio alkoi siitä hiljalleen räiskyä.Pari isoa kupillista kahvia ja muutama makkara niin oli taas vaelluskenkä syönnillään.


Pasin 45 nokialainen jo miestä kuljetti merkiltä merkille kun minä vasta reppua selkään virittelin.Oli mies varmaan saanut jostain vihiä että paikallisessa talviurheilukeskuksessa olisi Nykäsen Masa nimmareita jakamassa.Ei näkynyt Masaa baarissa ,taitaapi olla huipulla...

Kovasti hiljaista huipulla oli.Taitavat olla tulevaisuuden lupaukset kotona pleikkaa pelaamassa.

Hyppyrimäeltä vielä reipas rupeama autolle muutaman kauniin näköalapaikan kautta.Tämä on muuten Mopokallio.Mistä lie nimensä saanut.Tästä kun suolle katselee,niin sitä kovasti toivoisi näkevänsä karhun suolla taapertavan.Tai jopa susilauman jonossa jolkottavan.
Mopokalliolta pitikin jo reippaasti lähteä kohti autoa että kerkeisimme ennen pimeää sen löytämään.

Taas oli yksi hyvä ulkoilupäivä takana.Näitä vaan runsaasti lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti