sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Hyvä viikonloppu

Perjantaina heti töiden jälkeen tunnin juoksulenkki syksyisillä poluilla.Maastossa ei muita liikkeellä ja juoksu oli kevyttä.Annoin vauhdin kiihtyä hiljalleen,sai hengittää syvempään raikasta syysilmaa.Lopussa ponnistelin ylämäissä jo tosissani,tunsin olevani syvästi läsnä tässä ja nyt.
Kotona kamat kassiin ja järvelle.Järvellä sauna lämpiämään,hieman polttopuiden pilkkomista ja vielä grilliin tuli jotta päästäisiin saunan jälkeen grillaamaan makkaraa.
Järvi täysin tyyni ja tähtikirkas taivaankansi kaartui yllä,syvä hiljaisuus.
Reipasta saunomista,välillä järveen vilvoittelemaan ja sitten nuotiolle istuskelemaan ja makkaraa grillaamaan.Lämpötila alkoi jo laskea pakkaselle mutta nuotion ääressä oli mukavan lämmintä.


Lauantai aamulla aikaisin reippaasti ylös ja valmistautumaan Halikko-viestiin . 

 Aamupäiväksi sääennuste lupaili reipasta tuulta ja sadetta.Tuuli suoraan vastaista,kuinkas muutenkaan.Pyörään tuli melkoisesti painoa vaikka reissu ei kestäisi montaakaan tuntia.Suunnistusvarusteita,kuivia vaatteita ja kenkiä.Pakkohan noita oli mukana raahata.
Maisema oli lohduton.Tylsä,suora valtatie.Ympärillä juuri mustaksi kynnetty pelto.Reipas vastatuuli,vettä vaakasuoraan päin naamaa.Nopeusmittari näytti 12-13km/h.Onneksi matka ei ollut pitkä.
Perille päästyäni kelikin alkoi jo selkiintyä.Suunnistuksen sain suorittaa jo auringon paisteessa.Suunnistus sinällään meni ihan kohtuullisesti.Kun malttaa mennä oikein hitaasti niin rastit löytyvät ilman mitään superpummeja.
Oman osuuden jälkeen kävin sämpylä kahvilla ja lähdin ajelemaan kotia kohti.Nyt matkaa siivitti myötätuuli ja auringonpaiste.

Sunnuntai aamulla tunniksi juoksemaan.Runsas puuro aamiainen ja puutarhaan tonkimaan.Talvi lähestyy ja monenmoista puuhaa löytyy ennen lumien tuloa.
Monenlaista puuhaa jäi vielä tekemättä kun piti vielä ehtiä melomaan ennen pimeän tuloa.Päivä oli ollut sumuisen harmaa mutta kajakissa istuessani taivas repesi.

Tuuli tyyntyi ja aurinko alkoi paistaa.Kaikki eivät tästä kuitenkaan ennättäneet nauttia.
Kuollut kyhmyjoutsen kellui reitilläni.Muutama valokuva ja nopeasti matkaan,pimeä alkoi laskeutua.

Illalla vielä saunassa ynnäilin  yhteen viikonlopun tekemisiä.Tulos oli selvästi positiivinen.
Eihän tässä nyt mitään uutta ja yllättävää ollut.Mitä enemmän saa olla ulkona sitä hauskempaa on.
Miksi olla sisällä kun voi olla ulkona?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti