perjantai 3. kesäkuuta 2011

Suunnitelmiin muutoksia

On se vaan mahtavaa aikaa tuo suomen kesä.Merelle luvattiin tuulta 8-9ms.Todellista taisi olla 5-7ms.Gullkronan selällä oli juuri sellainen aallokko kun melonta on nautittavimmillaan.Lastasin kajakkiin vesikanistereita koska menopelini on tyhjänä turhan kiikkerä aallokossa,mutta painojen kanssa se on hyvin hallittavissa.Kiertelin päämäärättömäsi melontaan keskittyen kunnes keksin että tämän päivän teema voisikin olla hiidenkirnut.Tiesin suunnilleen suuren hiidenkirnun sijainnin,siispä sitä etsimään.Matkalla olisi pienempi,mutta sen pystyisi kuvaamaan kajakista.

Suojaisassa paikassa,jossa uskalsin kaivaa kameran esiin minut sivuutti komea purjelaiva.

Matkalla ollut pienempi hiidenkirnu näytti tältä.


  Ja tässä suurempi.Kallio oli jo paljaille varpaille mukavan lämmin mutta muuten tuuli oli vielä kylmää.Pakko oli ottaa hetken aurinko kylpyjä,mutta ei siinä kauaa talvitakitta voinut istuskella.
Viikko tästä melontapäivästä ja sisämaata hellivät jo helteet.Pakkasin pyörän päälle juotavaa,pikku purtavaa ja juoksukengät ja otin suunnaksi Kirjakkalan.
Siellä oli suunnitelmissa noin 4 tunnin maastolenkki Meri-Teijon retkeilyalueella.Lämpöä oli noin 22c elikkä metsässä hiki virtasi,onneksi suoalueilla tuuli vilvoitti mukavasti.Ensimmäiset kilometrit olivat puujaloilla köpöttelyä,pyöräily kilometrejä tuli noin 22 mutta reipas vastatuuli laittoi reidet töihin.
Näissä maisemissa olen juossut ja hiihtänyt paljon,mutta koskaan en lakkaa hämmästelemästä sen kauneutta.
Reitillä on paljon pitkospuita ja korkeita avokallioita jossa on mahtavia järvimaisemia.Välillä hieman teknisempää pitkospuuta,Jeturkastin muinaisrannalla on kierroksesta noin puolet takana.
Suojaisilla taipaleilla aurinko porotti armottomasti,mukava oli juoksun lopuksi vilvoitella Matildan järvessä.Liikuntaa tälle päivälle kertyi ihan mukavasti.Juoksua 4h16min.Loppua kohden vauhti taisi hieman kiihtyä kun olo tuntui niin vahvalta.Pyöräilyä kertyi 2.5tuntia.

Kesällä ei pitänut olla ohjelmassa ultraa,mutta jostakin tälläinen vain tipahti,ei voi mitään.Polkujuoksun MM
Mahtavaltahan tuo näyttää ja motivoi kummasti pitkiin polkulenkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti